vliegertje

kader2
Christensen

De Cliniclowns zijn sinds 1994 zichtbaar aanwezig in heel wat Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen. Het team bestaat momenteel uit 18 clowns en zij bezoeken iedere dag van de week zieke kinderen. Onze clowns brengen afleiding en plezier aan kinderen en jongeren die door een tijdelijke of langdurige ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling of andere verzorgende omgeving verblijven. Elk kind is uniek en heeft zijn eigen specifieke wensen en behoeften. Dat vraagt om verschillende soorten afleiding en plezier die passen bij het kind en de omgeving. De cliniclown brengt op een artistieke en sociale manier afleiding en plezier door middel van humor, spel, verbeelding en creativiteit.Dat is de kracht van de cliniclown.


Auditie Cliniclowns 18 mei 2015

Vzw Cliniclowns België zoekt Cliniclowns.


De Cliniclowns zijn sinds 1994 zichtbaar aanwezigin heel wat Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen.  Het team bestaat momenteel uit 20 clowns en zij bezoeken iedere dag van de week zieke kinderen. Onze clowns brengen afleiding en plezier aan kinderen en jongeren (en volwassenen) die door een tijdelijke of langdurige ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling of andere verzorgende omgeving verblijven.

Beginnen als Cliniclown.

De allereerste selectie gebeurt aan de hand van de ontvangen Cv's. en na het doornemen van het aanmeldingsformulier dat je ontvangt na insturen van je CV . Dit dien je ingevuld terugte sturen.
We verwachten van kandidaat Cliniclowns dat ze reeds een opleiding clownerie achter de rug hebben. Dit kan zijn door een opleiding theatermaker, dramadocent, drama therapeut of verschillende workshops en/of masterclasses gevolgd te hebben waar clownerie een belangrijke plaats innam. Ook kandidaten die andere relevante clownerieervaring kunnen voorleggen kunnen worden uitgenodigd voor een auditie.
De auditie bestaat uit een werkdag clownerie en na een eerste selectie doe je een kijkstage en een doestage van 2 meespeelbeurten met ervaren clowns. Na de werkdag clownerie vindt er een gesprek plaats.
Wanneer je door de audities heen bent gekomen, ga je op freelance basis als Cliniclown aan de slag. Je krijgt een specifieke training(coaching) in het ziekenhuis gebaseerd en aanvullend op de reeds gevolgde opleidingen clownerie. In dit stadium vindt de "echte" cliniclownsopleiding plaats. De tijdsinvulling van je job en de plaats van tewerkstelling wordt samen besproken.

Wie ben jij? 

. Gedreven, creatief, enthousiast, flexibel
. Je beschikt over de juiste sociale vaardigheden als persoon en als clown eigen aan het werken met kinderen in een verzorgende omgeving alsook met volwassenen met een fysieke en /of mentale beperking.
. Kennis hebben van de vaktechnische eigenschappen van de clown.
.Vaardigheden hebben om de verworven kennis clownerie in de praktijk te brengen met je clownspersonage zowel in solo spel als in duo spel in een specifieke verzorgende omgeving.
. Pluspunten zijn aanvullende vaardigheden in de muziek, dans, zang, cirkustechnieken, ea. 
. Je bent zelfstandig of bent bereid zelfstandige te worden en werkt op free-lance basis.
. Je hebt je rijbewijs-B.
. Je bent bereid door scholing en training je vakkennis en vaardigheden op peil te houden of te ontwikkelen.
. Je werkt een aantal keren per jaar vrijwillig mee aan evenementen en infosessies georganiseerd door de organisatie.

Solliciteren. Stuur uw CV voor zat. 25 april 2015 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Cliniclowns België - Krijgsbaan 212 - 2640 Mortsel - 03 458 79 00

 
lees meer...

Event for Cliniclowns

Kom op donderdag 30 april naar het Fort 4 te Mortsel en geniet van een sfeervolle avond vol muziek!
Speciaal voor Cliniclowns organiseert "CDS as One" die avond een optreden van Guy Swinnen. Het optreden is het startsein van de avond om 19u30.  Nadien gaan we verder met een spetterende party waarop u de beentjes eens goed kan uitslaan!
De volgende dag is een verlofdag, dus geen excuus om het goede doel niet te komen steunen!

Kaarten te koop aan 20 euro via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of natuurlijk ook de avond zelf indien niet uitverkocht.
Steunkaarten zijn eveneens te koop aan 10 euro.
De volledige opbrengst van deze prachtige avond gaat naar Cliniclowns.  Graag tot op de dansvloer!
lees meer...

Recordbedrag dankzij Bofrost

Op 5 februari mochten Dodo & Lizzie in de kantoren van Bofrost een cheque van maar liefst 90.000 euro in ontvangst nemen!  Dat was de recordopbrengst van de actie zij van september tot en met december 2014 deden!  Dankzij de verkoop van enkele topproducten evenals de inmiddels zeer gegeerde bofrost-kalender oversteeg het bedrag dit jaar echt alle verwachtingen !  Een dikke en welgemeende danku daarvoor aan alle bofrostmedewerkers en alle Bofrost-klanten!  Op deze manier geven ze ons de broodnodige vitamientjes die onze clowns graag voor u tot bij de kinderen brengen!


lees meer...

diw- nLmWpm Cliniclowns België  ı  Fort 4  ı  Krijgsbaan 212  ı  2640 Mortsel  ı  T 03/ 458 79 00 ı  www.cliniclowns.be  ı info @cliniclowns.be design by punkt!